Tänään, kuten monta kertaa ennenkin, ihana ajatus suklaaherkkujen leipomisesta tyssäsi siihen, ettei talossa ole suklaata. Päätettiin sitten Tommin kanssa leipoa jotain muuta, marjapiirakkaa. Otettiin viinimarjat pakastimesta ja laitettiin mikroon sulamaan, ja sulatusprosessin aikana tajuttiin, ettei meillä ole oikeastaan mitään leivontatarvikkeita.

Kaikki voidaan korvata jollain. Ryhdyin innokkaasti keksimään uutta ohjetta: ruisleseiden tilalle tulee kaurahiutaleita, margariinin tilalle öljyä, piimän tilalle jugurttia. En ollut ihan varma mitä piparkakkumauste tarkoittaa, mutta suunnittelin korvaavani sen kaardemummalla. Keksin myös, että mukaan täytyy ehdottomasti saada hasselpähkinärouhetta.
1461687.jpg
 
 
Vain leivinjauheelle en keksinyt mitään korviketta, ja lopulta Tommi hienovaraisesti huomautti, että mitä enemmän me taas poiketaan alkuperäisestä ohjeesta, sitä suurempi on epäonnistumisen riski.

Totta. Käveltiin sateessa Nesteelle - ensin ekat metrit Bantun kanssa, mutta se olisi halunnut toiseen suuntaan, joten se sai jäädä kotiin - ostamaan puuttuvat tarvikkeet. Tässä vaiheessa harkittiin vielä suklaavaihtoehtoon siirtymistä, mutta kun marjat oli jo sulatettu niin ne piti käyttää. Siellä ei ollut ruisleseitä, enkä tässä vaiheessa enää edes muistellut mitään piparkakkumausteita ja piimää. Leivinjauhe, margariini ja pähkinärouhe siis. Myöhemmin tosin kävi ilmi, että kotona oli koko ajan ollut jemmassa sekä leivinjauhetta että ruisleseitä.

Meidän kiinnostus piirakkaa kohtaan lopahti siinä vaiheessa kun se saatiin uuniin, joten se - luonnollisesti - paloi reunoilta. Mutta voi miten hyvää siitä tuli! Mehevää, rouheaa, marjaisaa, makeaa, aivan ihanaa. Kerrankin olin ihan oikeasti sitä mieltä, että tätä teen myöhemminkin. Ja jakelen varmasti ohjetta kaikille kiinnostuneille!