Viikonloppuna oltiin Tommin kanssa mökillä. Haluttiin syödä jotain herkullista menneiden synttäreideni kunniaksi, muttei osattu kaupassa päättää mitä, ja ostettiin siksi sekalainen herkullisten ruoka-aineiden valikoima, johon kuului muun muassa yrttivoipatonkia ja valmista perunamuussia.

Mökille saapuessa oltiin niin väsyneitä, että ruuan säveltäminen oli jotenkin hankalaa. Varsinkaan kauppakassista löytyneelle kesäkurpitsalle ei meinattu keksiä mitään käyttöä. Salaattiin sen olisi voinut laittaa, mutta ei viitsi tuhlata hyvää kesäkurpitsaa syömällä sitä valmistamatta, kun silloin se on niin mitäänsanomattoman makuista. Lopulta keksittiin leikata kesäkurpitsa viipaleiksi ja paistaa öljyssä pannulla. Siitä tuli herkkua! Se sopi perunamuussin kanssa loistavasti.

Tein "juhla-ateriallemme" oikein masentavan tylsänmakuisen salaatin. Vasta syötyämme tajusin, että pöydällä ruukussaan nököttävä basilika oli jäänyt käyttämättä, se olisi tietenkin antanut salaatille makua. Mielenosoituksellisesti pureskelin pari lehteä sellaisenaan, pahaa. Salaatista jäi pois myös feta, koska olin ilmeisesti valinnut Valion kolmesta identtisennäköisestä fetapurkista väärän. Se maistui aivan oudolta enkä kelpuuttanut sitä mukaan.

Seuraavan kerran kun on tarvetta juhla-aterialle, suunnittelen sen valmistuksen johonkin pirteämpään ajankohtaan.