Eilen keksittiin leipoa mokkapaloja. Tai ekana keksittiin leipoa, sitten katseltiin, mihin herkkuun meillä olisi tarvittavat ainekset. Siskon ja äidin suklaalakko ilmeisesti jatkuu edelleen, koska suklaata ei ollut, eikä myöskään leivontakaakaojauhetta. O'boy-mokkapalat ok.

Leipoessa meille alkoi vähitellen paljastua karvas totuus: aineksia ei ollut tarpeeksi. Tomusokeria oli vain paketinpohjat, leivinjauhetta ihan ripaus. Leivontamargariiniä oli pullollinen, mutta yhtäkkiä sekään ei riittänyt... Kävi ilmi, että oltiin laskettu margariinin "1 dl = 90 g" jotenkin väärin - tai ei oltu laskettu ollenkaan vaan lotrattu vaan. Seurasi turhautumista ja syyllisen selvittelyä. Mari saapui shown keskelle kysymään, mikä on meneillään, mutta jäi ilman vastausta. Lopulta Tommi totesi, että laitetaan sitten ne paskapalat valmiiksi.

Meillä oli nyt saavillinen ylimääräistä leivontamargariinia, johon oli sekoitettu kahvia. En voinut mitenkään kuvitella heittäväni koko juttua pois, joten käänsin ruokaohjevihostani satunnaisen sivun esille ja aloin vääntää sitruunapiirakkaa, jotta saisin edes osan rasvasta käytettyä. Leivonta-ainekset eivät olleet puolen tunnin aikana lisääntyneet, joten sitruunamehua tuli vain tilkka ja yksi kananmuna korvattiin kermaviilillä (ajaa varmaan just saman asian), mukana oli myös ylijäämämargariinin kylkiäisenä kahvia.

Aikakin alkoi loppua (siis aika ennen Milanin tärkeää ottelua, jonka Tommi halusi katsoa kotisohvallaan). Laitoin piirakan uuniin ja lähdin heittämään Tommia asemalle (kiireessä ilman silmälaseja, hyvä että olen vielä täällä). Vasta kotiin palattuani tajusin, ettei Tommi ehtinyt kuin vaan vähän maistaa mokkapaloja. Minun oli sitten reiluuden nimissä pakko laittaa muutama pala pakastimeen odottamaan seuraavaa vierailua, oli leivonta ollut sen verran rankka operaatio.

Ja sitä piirakkaa en ole edelleenkään edes maistanut, ei tehnyt mieli kun tiesin, mitä kaikkea olin siihen tunkenut. Se on jääkaapissa seisomassa, Mari tosin sanoi juuri äsken, että se on ihan ok. Ja mokkapaloissakaan sähläys ei maistunut ollenkaan, ne on pakastettuja paloja lukuun ottamatta jo syöty.