Kasvislasagne
Tomaattikastike:
| Juustokastike:
|
1. Leikkaa puolet munakoisosta (mikäli se on iso) ja tomaatti viipaleiksi. Paista munakoisoviipaleita pannulla öljyssä hetken aikaa. Ripottele suolaa pinnalle.
2. Valmista tomaattikastike: Paista valkosipulimurskaa ja pieniksi paloiksi pilkottua sipulia pannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaattipyre, mutta jätä purkkiin vielä muutama ruokalusikallinen. Mausta rosmariinilla. Kaada mössöön ruokakermaa ja vettä, jotta siitä tulee kastikemaista.
3. Valmista juustokastike: Lämmitä vettä kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio. Nosta joukkoon sulatejuustoa nokareina. Suurusta parilla lusikallisella vehnäjauhoa. Lopuksi lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen kananmuna.
4. Kokoa lasagne: Peitä voidellun uunivuoan pohja lasaagnelevyillä. Sivele levyille kerros tomaatti- ja juustokastiketta. Tee levyistä toinen kerros. Sen päälle tomaattikastiketta, munakoisoviipaleet ja juustokastiketta. Kolmas kerros: tomaattipyrettä, tomaatteja ja raejuustoa. Viimeinen lasagnelevykerros: tomaatti- ja juustokastikkeiden loput ja juustoraastetta.
5. Kaada lasagnen päälle vettä. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia 175 asteessa.
Milla muisteli, että kun hän kerran yritti tehdä lasagnea, siitä tuli kuivaa. Järkeiltiin sitten, että kaadetaan lasagnen päälle vettä niin ei ainakaan kuivahda, keitetäänhän pasta yleensäkin vedessä. Tulos oli oikein sopivan kostea, en tiedä johtuiko vedestä vai mistä... Ainesten määrää en ole määritellyt ohjeessa kovin tarkasti, koska laitoin niitä itse ihan näppituntumalla. Ei kai sillä kauheasti ole väliä.
Kommentit