Epäonnisesta alusta huolimatta ruokaviikko on jatkunut loistavasti. Ollaan koettu ihana raejuustoinen kanasalaatti ja onnistuttu jopa lettujen paistamisessa, minkä kuvittelin olevan mahdotonta viime viikonlopun grillijuhlissa aikaansaamieni möykkylettujen jälkeen. Tänään oli ruokalistalla kauan suunnittelmani kasvislasagne. Aamu alkoi ällöttävissä merkeissä, kun päätettiin hoitaa kompostoriamme netistä löydettyjen vinkkien perusteella. Kuvotuksen tunne ei haihtunut, kun aloin laittaa ruokaa. Vielä kun päätin taas soveltaa ja sekoittaa kahta eri ohjetta - vaikken ole koskaan kokeillut kumpaakaan, enkä edes tehnyt lasagnea - oltiin molemmat lähes varmoja, että ruuasta tulee toivottoman pahaa. Väärässä olimme! Jaan nyt loistokkaan lasagneohjeeni, tai sen mitä tekemästäni muistan:

1641808.jpg


Kasvislasagne
 
Tomaattikastike:
  • valkosipulinkynsi
  • sipuli
  • purkillinen tomaattipyrettä
  • ruokakermaa
  • vettä
  • mausteeksi rosmariinia
Juustokastike:
  • vettä
  • kasvisliemikuutio
  • sulatejuustoa
  • vehnäjauhoja
  • kananmuna


Lisäksi lasagnelevyjä, munakoiso, tomaatti, raejuustoa, juustoraastetta ja paistamiseen öljyä.

1. Leikkaa puolet munakoisosta (mikäli se on iso) ja tomaatti viipaleiksi. Paista munakoisoviipaleita pannulla öljyssä hetken aikaa. Ripottele suolaa pinnalle.

2. Valmista tomaattikastike: Paista valkosipulimurskaa ja pieniksi paloiksi pilkottua sipulia pannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaattipyre, mutta jätä purkkiin vielä muutama ruokalusikallinen. Mausta rosmariinilla. Kaada mössöön ruokakermaa ja vettä, jotta siitä tulee kastikemaista.

3. Valmista juustokastike: Lämmitä vettä kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio. Nosta joukkoon sulatejuustoa nokareina. Suurusta parilla lusikallisella vehnäjauhoa. Lopuksi lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen kananmuna.

4. Kokoa lasagne: Peitä voidellun uunivuoan pohja lasaagnelevyillä. Sivele levyille kerros tomaatti- ja juustokastiketta. Tee levyistä toinen kerros. Sen päälle tomaattikastiketta, munakoisoviipaleet ja juustokastiketta. Kolmas kerros: tomaattipyrettä, tomaatteja ja raejuustoa. Viimeinen lasagnelevykerros: tomaatti- ja juustokastikkeiden loput ja juustoraastetta.

5. Kaada lasagnen päälle vettä. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia 175 asteessa.

Milla muisteli, että kun hän kerran yritti tehdä lasagnea, siitä tuli kuivaa. Järkeiltiin sitten, että kaadetaan lasagnen päälle vettä niin ei ainakaan kuivahda, keitetäänhän pasta yleensäkin vedessä. Tulos oli oikein sopivan kostea, en tiedä johtuiko vedestä vai mistä... Ainesten määrää en ole määritellyt ohjeessa kovin tarkasti, koska laitoin niitä itse ihan näppituntumalla. Ei kai sillä kauheasti ole väliä.