keittämistä. Voiko sipulia valmistaa keittämällä? No, onhan sipulikeittoakin, ja jauhelihakeittoa. Vaikka siinä ne lihat taidetaan paistaa ensin... Kirja näytti niin kokeneelta ja luotettavalta, että päätettiin toimia sen mukaan. Minä pyörittelin pullia ja Milla kommentoi kattilan ääreltä: "Nyt kiehuu... nyt ne on harmaita... nyt sipulit alkaa irtoilla ja nousta pintaan..."
Kirja ei ilmoittanut mitään viitteellistäkään keittoaikaa, ja meillä olikin päänvaivaa kun yritettiin selvittää, milloin pullat ovat kypsiä. Lopulta todettiin, että kyllähän raakaa jauhelihaa voi syödä, kuten tartarpihveissä, ja raaka sipulikin on ihan hyvää ainakin salaatissa.
Lopputulos oli erittäin laimea. Maustamiseen olisi voinut taas kerran panostaa enemmän, sillä edes ketsuppi ei pelastanut harmaata ateriaamme. Lihapullia tuli niin valtava määrä, että puolet päätettiin pakastaa koiranruuaksi. Osa syötettiin koiralle heti tuoreeltaan. Se taisi tykätä.
keskiviikko, 11. kesäkuu 2008
Kommentit