Tänään on ruokaviikkomme viimeinen päivä. En muista milloin olisin viimeksi syönyt kokonaisen viikon ajan näin hyvin! Ehkä joskus ulkomailla, mutta silloin ruuat ovat olleen raskaampia ja epäterveellisiä. Kun ruuan tekee itse ja huolella, siihen voi valikoida omaan hyvinvointiin sopivia aineksia. Pienellä miettimisellä saa aikaan myös sen, että jämiä jää mahdollisimman vähän ja kaikki ostetut ainekset saadaan ennen pitkää hyödynnettyä.


1657223.jpg


No, ei ruokamme aina niin terveellistä ole ollut... Tänä aamuna päätettiin tehdä lounaaksi pyttipannua, kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään ja haluttiin lähteä kerrankin vähän lähikauppaa pidemmälle ostoksille. Viime pyttipannuni oli menestys, nyt tulos ei ollut ihan yhtä jumalainen, kun käytin todella vain jääkaapista löytyneitä satunnaisia aineksia. Perunoista, makkaranpätkästä, juustolastuista, kananmunasta ja basilikanlehdistä syntyi lopulta kuitenkin yllättävän maistuva ateria. Päästin itseni kerrankin lentoon maustamisen kanssa ja yllätyin positiivisesti. Viimeistelin pannun tilkalla ruokakermaa.
Raejuusto ja tomaatit ovat olleet viikon suosikkiaineksia, samoin herkkusienet. Ne synnyttävät ainakin näennäistä terveellisyyden tuntua ruokaan kuin ruokaan. Kuvan hampurilaisessa tomaattien alla muhii herkullinen jauhelihapihvi, tämä ei tainnut olla terveellisimpien listalta...

Harmiksemme löydettiin vasta tänään kauempana kaupassa käydessämme luomupinaatti. Siitä olisi varmasti ollut keksittävissä vaikka minkälaisia ruokia. No, ruokaahan tarvitaan joka päivä, joten heti kun uusi innostus syttyy niin ruvetaan varmasti kokkailemaan.

1657222.jpg
 
Yksi ihanimmista ruuistamme oli yllättäen perinteinen suomalainen kesäruoka, uudet perunat ja graavilohi. Miten ruuasta voikin nauttia niin paljon!


1657220.jpg