Poikaystävän perheen keittiöön oli jostain ilmestynyt jo pari viikkoa sitten kaksi herkullisen näköistä pakkausta. Kukaan ei tuntunut tietävän, mitä varten pikabrownies -jauhetta oli hankittu ja saiko sen käyttää. Maistettuamme viime viikolla Pick a Deli:ssä ihanaa kinuskikastikkeella koristeltua brownieta, meidän oli eilen pakko kokeilla noita.

Ohjeissa kaikki oli Amerikan mitoissa. Google auttoi selvittämään uunin Fahrenheit -asteluvun ja kaapista löytyi desimitta, jossa oli myös cup-asteikko. Kaikki näytti menevän hyvin ja taikina oli taivaallisen makuista.
1724636.jpg
 

Kun browniet olivat valmiit, jätettiin ne jäähtymään ja alettiin katsoa leffaa. Kun sitten seuraavan kerran tapasimme herkkumme noin puolentoista tunnin päästä, ne olivat kokeneet yllättävän muodonmuutoksen. Brownie -levy, joka oli vielä uunista otettaessa ollut mukavan pehmeä, olikin muuttunut kivikovaksi. Se muistutti... jättimäistä suklaakeksiä. Kumpikaan meistä ei ilahtunut, tätä jälkiruokaa oli kuitenkin odotettu hartaasti. Mutta ennen pitkää totuin tilanteeseen ja kohta jo järsin autuaana suurta keksiäni.

Kun mietittiin, mikä meni vikaan, silmää osui paketin kannessa oleva hämärän näköinen numerosarja - eli vaadittavan vuoan koko, tietenkin tuumissa vain mitä ikinä ovatkaan. Meidän vuokamme taisi olla väärää kokoa ja taikinaa tuli liian ohuelti, näin järkeilin. No, parempi tuuri seuraavalla kerralla, onhan paketteja vielä toinen jäljellä!